Tips för att klara truckkortet

2015-06-09

Inför en kurs i truckkörning så kan man givetvis känna sig nervös. Den som aldrig har kört truckar kanske tycker att det känns jobbigt att behöva köra framför andra som ser på och bedömer hur duktig man är. Under en intensivkurs för truckkort behörighet så blir det långa dagar men man ska verkligen inte oroa sig för att det blir för svårt. Bra truckutbildningar lägger in tid för den som har lite svårt med teorin eller som behöver öva mer på att backa rakt. När kursen är över så ska alla ha fått sitt truckkort och det oavsett hur många gånger man fick köra om på testbanan.

yxskaft

yxskaft 

 

Ta det lugnt

För det första så ska du alltså ta det lugnt, du kommer att klara truckkortet! De som har gått truckutbildningar är rörande överens om att man kan vara smart som ett yxskaft och ändå vara bäst i klassen när det handlar om att köra truck. Om du bara tar det hela med ro och koncentrerar dig om att lära dig hantera fordonen hellre än att tänka på hur andra uppfattar din körförmåga så kommer det att gå vägen. Tanken är ju att du under kursens gång ska få möjlighet att öva på det som kanske är svårt för dig. För vissa så innebär detta att de behöver få mer hjälp med teorin och för andra så betyder det mer tid på att köra.

Teoridelen

Teoridelen är viktig och den är alls inte så svår som man kan tro. Då man ser att man måste ha minst 64 rätt av nära 70 frågor så kan man ju uppleva det som att det handlar om ett otroligt svårt test men faktum är att det mesta är logik. När du väl har fått en genomgång i hur du ska tänka vad gäller säkerhet i arbetet som truckförare så kommer du på ett naturligt sätt att svara rätt på frågorna. Om du inte klarar testet så får du hjälp med att gå igenom frågorna igen och göra om. Det här är inte som med ett körkort då man måste boka en ny tid för teoriprovet om det går åt skogen så även här kan du andas ut och sluta oroa dig.

Scenskräck

För många så handlar stressen inför en truckutbildning om att man oroar sig för att behöva köra framför andra som ser på. Att välta koner och skakigt backa kan upplevas som pinsamt men tänk på att de andra förstår vad du går igenom. Du är inte den enda på kursen som inte har kört truck förr så du ska alls inte försöka träna med cykeln hemma för att få bättre balans inför de praktiska momenten. Se bara till att du är utvilad och redo för kursen och ta sedan varje moment i lugn och ro. Du kan vara säker på att du kommer att vara för upptagen med att fokusera på körning för att hinna tänka på vad andra tycker om din prestation. Det bästa tipset för att klara truckkortet är alltså att komma utvilad och redo för att ta in allt som instruktören lär ut och att ge järnet genom hela kursen!


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se