gallerdurk för säker körning

Säker körning på gallerdurk av metall

2017-05-09

Ska man köra ut på en gångbro av galler eller inte? Det här är en fråga som man bör ställa sig om man av någon anledning måste köra ut på en gallerdurk som normalt sett inte är till för fordon. Metall är ett starkt material, men varje durk är ju inte gjord för bilar och truckar och det måste man inse. Vägen över gångbron kanske är den snabbaste men om gallret inte kommer att hålla så begår man ett stort misstag.

säker parkering på gallerdurk

Rätt utformat golv med gallerdurk har stora fördelar till exempel i ett parkeringsgarage. 

 

Gallerdurk ger säkrare golv

I många fall så är det faktiskt så att man får ett säkrare golv just med hjälp av gallerdurk. I ett parkeringsgarage så är det inte så ovanligt att man ser golv som är gjorda av metall-durk och det här ger flera fördelar. Man får till exempel god avrinning av vatten och andra vätskor som kan bli mycket hala. De som kör in i garaget kan vara säkra på att slippa stora pölar eller platser där man plötsligt glider i sidled på grund av olja från andra bilar.

För att gallerdurken som man kör på ska bli säker så måste den designas på rätt sätt. Man ser till att ytan är räfflad så att däcken får fäste och att den är stark nog för att klara tyngden av en personbil eller av en truck. Dessutom så kan man se stora fördelar med gallerdurk på lager där man som truckförare ser bättre då inredning som är av galler gör att ljussättning blir bättre och att man kan se genom väggar och hyllor som är gjorda av durk.


Etiketter:  säkerhet  Övrigt
Sidor:  Övrigt

 Läs mer om...
Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se