truckutbildning

Truck – utbildning och arbete

2015-06-12

Det finns de som från en mycket tidig ålder vet att de vill köra truck. Är man medveten om att det här kan vara ett intressant arbete så kan man redan under gymnasietiden få den kompetens som krävs. Man kan nämligen inte räkna med att arbeta som truckförare utan behörighet. Det här är alldeles för farligt och det kan också innebära onödiga kostnader då man ofta måste jobba på ett specifikt vis för att inte skada gods och medarbetare. Med en truckutbildning så kan man få truckkort behörighet vilket uppskattas stort av många olika industrier. Det är nämligen så att truckförare behövs i varje lager och vid varje lastkaj.

Jobb som truckförare

Man kan köra truck på olika arbetsplatser. De flesta ser nog det stora lagret framför sig där det står rader av gigantiska hyllor som är packade med tungt gods. Mellan hyllorna så kör det truckar som lastar och lyfter ner kartonger för att ta dessa vidare till en lastbil eller för ompackningar. I Sverige så finns det en god efterfrågan på utbildade truckförare och det betyder att man kan dra stor nytta av att ta en truckutbildning och ha ett truckkort. Jobbet som truckförare är omväxlande och det kan innebära att man åker utomlands för att jobba i en ny miljö och lära sig ett nytt språk. Många väljer att ta jobb i Norge där man ofta får bättre betalt och dessutom betalar mindre i skatt.

Lagerkurser

Om man inte har ett truckkort från sin gymnasieutbildning så kan man få det via en fristående kurs. Den som inte har så mycket kompetens vad gäller lagerarbete kan se om Arbetsförmedlingen kan ordna med någon form av lagerkurs. Det här är en längre kurs där man under några veckors tid får den behörighet som krävs för att kunna jobba med lagerverksamhet. Förutom att lära sig hantera tekniken på rätt sätt så får man också lära sig att planera och sörja för säkerhet. När man sedan söker jobb så kan potentiella arbetsgivare se att man blir en tillgång på lagret då man har kunskap inom de olika områdena och förstår helheten.

Korta truckkortskurser

Det går också att fokusera enbart på truckförandet. Genom att ta en kurs som pågår under några dagars tid så kan man ha ett truckkort med bred kompetens. Idag så finns det många truckutbildningar där man får behörighet för en mängd fordon och funktioner. Man varvar teori med praktik så att den som tar truck utbildning verkligen blir varm i kläderna. Det är inte ovanligt att en bra kurs i truckförning snabbt leder till ett jobb. Man får förstås vara realist och inse att det gäller att ansöka i ett område där det råder ett behov av truckförare med behörighet. Detta kanske innebär att man får flytta från lilla Ockelbo till Malmö, men det får man ta om det är viktigt med ett arbete som man trivs med och där man har möjlighet att utvecklas.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se