truckteori

Truckutbilda personal på kort tid

2015-06-25

Då man inser att det inte finns tillräckligt med kunskap vid lastkajen eller på lagret så kan man snabbt behöva en utbildning i truckkörning. Då arbetet måste flyta på så kan man ju inte lägga flera veckors tid på en truckutbildning och då gäller det att finna en kurs som är snabb och effektiv. Om det finns ett lokalt alternativ så spar det tid på resor, men i vissa fall så kanske man ändå väljer att spendera några dagar på annan ort för att få den bästa möjliga kursen som kommer att ge de kunskaper som behövs.

En intensiv truckutbildning

En intensiv utbildning som ger truckkort behörighet kan vara avklarad på några dagars tid. Om det finns en truckutbildning i närheten som ges över 2-5 dagar så kan denna bli det bästa alternativet. Man måste förstås undersöka vad som kommer att ingå. Då man kanske jobbar på ett lager så finns det ju mer än lastning och laddning att beakta och då kan man behöva lite mer teori och praktik omkring själv truckförandet. Även om det kan verka bekvämt med en riktigt kort kurs så är detta inte alltid det bästa alternativet. Om en dag extra kommer att ge den kompetens som man är ute efter så är det värt att lägga ner lite mer tid och pengar på kursen.

Se till att alla är med

När man bokar truckutbildningen så är det också viktigt att alla som behöver den kan vara med. Om det bara rör sig om en person så är det ju enkelt ordnat men då man måste få med ett helt gäng så ska man noga se till att alla förbinder sig till de datum som man kommer överens om. Blir en person sjuk så må det vara hänt, man kan kanske till och med dela upp det hela till två och tre olika tillfällen så att inte hela arbetslaget sticker iväg på kurs samtidigt. I sådant fall så blir det ju lättare att se till att alla får möjlighet att ta truckkortet då det passar bäst med deras egna scheman.

Ett skräddarsytt program

Vill man att truckkursen ska gå snabbt så gäller det också att se vad den inkluderar. Ett program som har moment som alla redan kan är slöseri med tid. När man bokar sin truckutbildning så bör man tala om vilken kunskap som redan finns och hur man kan vidareutbilda sin personal. Här kan det också vara en fördel att dela upp arbetslaget i olika grupper utefter tidigare kunskaper. På så vis så kan utbildningen genomföras på ett mycket effektivt vis och det blir bra mycket roligare för de som är med att ta del av den. Tänk också på att inte lägga ner tid på sådant som inte är relevant på arbetsplatsen. Det finns ju så otroligt många truckar att lära sig om och kurser kan vara riktigt mångfacetterade. Genom att skräddarsy utbildningen för de fordon som finns på den egna arbetsplatsen så kan man spara tid på den nödvändiga utbildningen.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se