Truckutbildning

Arbeta i Norge som truckförare

2015-06-04

Det är klart att du kan jobba i Norge om du har ett truckkort! En gång i tiden så var det de som var villiga att rensa fisk som kunde tjäna lite bättre genom att dra till Norge och jobba men nu så kan man nog säga att arbetet som truckförare är populärare. Nu är det inte så att du kan få vilket jobb som helst. Konkurrensen är ganska hård men det är alls inte omöjligt att som svensk med en bra truckutbildning få ett jobb i Norge och tjäna mer under en kortare eller längre period.

Rätt truckutbildning

För det första så måste du se till att du har truckkort behörighet som kommer att accepteras i Norge. Detta ska du fråga om då du ser närmre på en truckutbildning som ger dig kunskap om olika truckar och även teori som krävs för lagerarbete. När du väl har fått din utbildning så är det också bra om du kan få lite praktik innan du söker jobb i Norge. Det här beror på att de som redan har jobbat som truckförare kommer att gå före de som inte har det. Kanske kan du lägga några månader som praktikant eller som extraarbetare på ett lager i Sverige för att på så vis kunna visa att du även har erfarenheten.

Ett bra jobb

Nästa steg blir att leta upp ett bra jobb som truckförare i Norge och det här kan ta lite tid och envishet. Du får räkna med att det kan röra sig om arbeten där du ska finnas bakom kulisserna i en matbutik eller liknande. Om du inte har tillräckligt med kompetens för att jobba på ett stort lager så är det inte särskilt troligt att du får den här typen av jobb men det är klart att du kan försöka. Även om du inte får ett fulltidsjobb så kan du se fram emot möjligheten att tjäna bra som truckförare i Norge. Det här beror på att timlönen är högre och att du även kan få möjlighet till extra timmar under helger då du få ett bra tillägg. Lägg till detta att du inte kommer att betala den höga skatt som norrmän har då du är svensk gästarbetare och du kan definitivt se jobbet i Norge som ett sätt att få in mer pengar under en kortare tidsperiod.

Under en kortare period

När man ser truckförarjobbet i Norge som ett sätt att tjäna mer pengar så är det viktigt att förstå att detta är möjligt då man kommer under en kortare period. Om du blir kvar och etablerar dig så kommer du ju att få betala samma höga skatt som alla andra norrmän. Dessutom så är det ganska dyrt att leva i Norge och du kan ju inte snåla med mat och annat under alltför långa perioder. Därmed är det viktigt att påpeka att det här med att jobba i Norge som truckförare för de allra flesta handlar om en kortare tid då man med ett bra jobb får möjligheten att uppleva grannlandet på ett fritt och spännande sätt.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se