truckbehörighet

Truckkort arbetsförmedlingen sponsrar

 2015-06-14

Den som har jobbat på ett lager eller som industriarbetare vet att det verkligen är en fördel om man har truckkort behörighet. Dels så kan man få fler uppdrag och dels så kan man tjäna mer på jobbet. Nu är det inte alla arbetsgivare som har lust att sponsra truckutbildningen och då kan man vända sig till sin lokala Arbetsförmedling för att se om det här är något som de kan ordna med. Det som kan påverka om man får ett ja till hjälp är vilken typ av anställning man har på gång eller skulle kunna få samt hur det lokala AF kontoret ser på behov och efterfrågan då man ansöker om hjälpen. Det finns de som menar att den som man möts med på Arbetsförmedlingens kontor också har något med saken att göra, men det här är mest spekulationer…

Laglig användning av truckar

 2015-06-05

I Sverige finns det ett stort behov av personer som kan manövrera olika typer av truckar på ett säkert sätt. När man ser närmre på ett lager och den verksamhet som pågår där så inser man snabbt att det gäller att den som kör omkring varor och pallar kan sitt jobb. Det är ju inte bara det som man lagrar som måste hanteras varsamt, och för att en truckförare ska klara sitt jobb så krävs det en truckutbildning där teori varvas med praktik. På så vis så kan truckföraren följa de anvisningar som finns i Arbetsmiljöverkets förskrifter för användning av truckar.

Truckutbildning

Arbeta i Norge som truckförare

 2015-06-04

Det är klart att du kan jobba i Norge om du har ett truckkort! En gång i tiden så var det de som var villiga att rensa fisk som kunde tjäna lite bättre genom att dra till Norge och jobba men nu så kan man nog säga att arbetet som truckförare är populärare. Nu är det inte så att du kan få vilket jobb som helst. Konkurrensen är ganska hård men det är alls inte omöjligt att som svensk med en bra truckutbildning få ett jobb i Norge och tjäna mer under en kortare eller längre period.

Truckkörkort

Vilken truckutbildning ska man välja?

 2015-06-03

Det finns mycket att betänka då man ska välja en utbildning för truckkort. Det spelar ingen roll om det handlar om en arbetsplats som behöver vidareutbildning eller om en privatperson som tänker sig att en truckutbildning kommer att leda till ett jobb, man måste vara noga med att undersöka vad som ingår och vilken behörighet utbildningen ger! För att välja rätt så ser man först och främst på de behov man har. Det kan handla om saker som:

  • Att få ett jobb
  • Att kunna få fler uppgifter på jobbet
  • Att kunna jobba utomlands
  • Att förbättra sitt CV
  • Att bli bättre på säkerhet vid truckförande
truckkort

Hur får man truckkort behörighet?

 2015-05-09

Det är riktigt populärt med truckutbildningar och det beror på att behörighet för truckkörning efterfrågas både av arbetssökande och av arbetsgivare. Om man kan uppvisa truckkort behörighet A och B så har man en bättre chans till jobb, men hur får man detta eftertraktade kort? Det finns flera olika utbildningar och de flesta orter har ett företag som erbjuder dessa. Utbildningen kan ligga på allt från två dagar till en veckas tid. Hur länge man måste studera och praktisera beror på föregående kunskap och hur många olika typer av fordon och arbetssituationer som man vill bemästra.

truckförare

Hur är jobbet som truckförare?

 2015-05-09

Det kan verka enformigt att sitta bakom ratten på en gaffeltruck och köra runt med pallar och varor. För den som funderar på att ta en truckutbildning så är det viktigt att se lite närmre på vad jobbet går ut på. Det här är inte ett jobb som passar alla men väldigt många som gett sig in på truckförarjobbet är nöjda med sitt arbete. Truckförare gör nämligen så mycket mer än att lyfta och lasta. Jobbet kräver både planering och utvärdering och arbetstiderna kan vara mycket smidiga. En del arbetsplatser ger utrymme för extraarbete vilket kan vara bra då man kanske vill tjäna lite mer än vanligt.

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 116 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se