Truckkort arbetsförmedlingen sponsrar

2015-06-14

Den som har jobbat på ett lager eller som industriarbetare vet att det verkligen är en fördel om man har truckkort behörighet. Dels så kan man få fler uppdrag och dels så kan man tjäna mer på jobbet. Nu är det inte alla arbetsgivare som har lust att sponsra truckutbildningen och då kan man vända sig till sin lokala Arbetsförmedling för att se om det här är något som de kan ordna med. Det som kan påverka om man får ett ja till hjälp är vilken typ av anställning man har på gång eller skulle kunna få samt hur det lokala AF kontoret ser på behov och efterfrågan då man ansöker om hjälpen. Det finns de som menar att den som man möts med på Arbetsförmedlingens kontor också har något med saken att göra, men det här är mest spekulationer…

En snabb kurs

Då man bara behöver ett truckkort och inget annat så finns det gott om utbildningar som är till just för detta. Under några dagars intensiv truckutbildning så kan man få sin behörighet, vanligtvis A och B, och lägga till denna i sitt CV. Den som redan har praktik på ett industriföretag kan i vissa fall med behörigheten lyckas få fast anställning medan andra får lättare att få jobb när kursen är avklarad. Om AF kommer att sponsra den här typen av kurs eller inte beror på flera saker och det gäller att gå till sitt lokala kontor och ta reda på detta.

Flera veckors lagerutbildning

Det som kan hända då man dyker upp på Arbetsförmedlingen för att se om man kan få hjälp med truckutbildningen är att man istället får förslag om en längre utbildning till exempel inom lagerarbete. För den som är arbetslös så kan det här verkligen vara till stor hjälp men för vissa så kan flera veckors kurs upplevas som ett hinder och problematiskt då man redan är insatt i hur lagerarbete fungerar och mest vill få ett truckkort för att avancera. Nu kan det förstås ändå vara smart att ta en längre kurs då det säkerligen finns en hel del spetskompetens att hämta vilket man senare kan dra stor nytta av.

Då Arbetsförmedlingen inte kan hjälpa till

Om man får ett nej till truckkort från Arbetsförmedlingen så kan det ändå finnas sätt att lösa detta på. Dels så kanske man kan tänka sig att börja jobba på lagret med andra uppgifter för att sedan få en sponsrad truckutbildning av företaget då de ser vad man går för, och dels så kanske det kan vara värt att själv investera i den här typen av behörighet. Tänker man långsiktigt så kan det vara värt att betala för kursen då den kan leda till jobb, särskilt om det är det enda sätt man kan få in en fot på en arbetsplats på.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se