Truckkörkort

Vilken truckutbildning ska man välja?

2015-06-03

Det finns mycket att betänka då man ska välja en utbildning för truckkort. Det spelar ingen roll om det handlar om en arbetsplats som behöver vidareutbildning eller om en privatperson som tänker sig att en truckutbildning kommer att leda till ett jobb, man måste vara noga med att undersöka vad som ingår och vilken behörighet utbildningen ger! För att välja rätt så ser man först och främst på de behov man har. Det kan handla om saker som:

  • Att få ett jobb
  • Att kunna få fler uppgifter på jobbet
  • Att kunna jobba utomlands
  • Att förbättra sitt CV
  • Att bli bättre på säkerhet vid truckförande

Truckkort behörighet

Det allra viktigaste är förstås att man får truckkort behörighet så att man kan köra på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Det här ska man få då man tar en truckutbildning i Sverige men det är klart att man alltid ska ställa frågan och ta reda på vilken typ av behörighet man får efter avslutad kurs. Det finns ju mer avancerade kurser där många fler modeller av truckar ingår och då får man också räkna med en kurs som tar lite längre tid och som kostar mer. Det här kan det vara värt då man är ute efter en behörighet som gör att man kan jobba precis var som helst.

Sedan kan det ju vara så att man redan har ett lagerjobb och att det finns några specifika fordon som man ska bemästra för att kunna få mer arbetstid och bättre betalt. I det här läget så är det ju specifik behörighet som man är ute efter och då ska man välja utbildningen som kan anpassas efter detta behov så att man inte spiller tid på sådant som man redan kan eller sådant som man inte kommer att behöva.

Brett kunskapsområde

För många så är det dock bara ett plus med ett brett kunskapsområde därför finns det sällan anledning till att plocka bort moment från truckutbildningen som har lite mer än de maskiner som man vill fokusera på. Man tar helt enkelt en titt på vad del A, B och C innehåller för att fatta ett beslut om hur bra utbildningen är. Med ett truckkort som innehåller allt som kan tänkas behövas för en lagerarbetare så blir man ju gångbar på ett bra vis. Det här kan särskilt gagna den som kanske vill söka ett nytt jobb och finna en ny arbetsplats med bättre lön.

Möjlighet att arbeta utomlands

Man ska heller inte glömma bort att man kan jobba utomlands som truckförare men då gäller det att ha ett truckkort med behörighet som gäller i andra länder. För svenskar så är det oftast Norge som hägrar som det land där man vill jobba som truckförare för att tjäna lite mer och då ska man förstås välja den truckutbildning som ger den behörighet som krävs där. Ju mer du vet om dina behov och tankar med truckkortet desto lättare blir det att välja rätt kurs eller att skräddarsy en utbildning som ges specifikt för dig eller ett gäng arbetskamrater.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se