Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar

Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar och parkeringar

2017-03-23

Vi är vana vid vägar och parkeringar som är jämna och lätta att använda. Men när ovädret drar förbi med mycket nederbörd i form av vatten eller till och med snö så kan det bli problem för truckförarna. Om man inte har förberett marken med dagvattenmagasin och fördröjningsmagasin som ser till att vatten inte samlas i stora pölar så kan det bli riktigt obehagligt. En sak är ju om man till följd av översvämningar får dra på sig gummistövlar för att komma till trucken och en annan om man måste ta fram snorkeln…

Fördröjningmagasin räddar trädgård och tomt

Se till att vattnet hamnar där du vill att det ska hamna med hjälp av ett fördröjningsmagasin. 

 

Fördröjningsmagasin leder bort vatten

Det som är så bra med de moderna systemen med dagvattenkassetter och rör som leder till magasin är att dessa ser till att vatten som kommer genom marken hamnar på rätt plats. Man kan i förväg planera var man vill att vattnet ska hamna och då kommer oväder inte att leda till simbassänger där man tidigare kunde köra och parkera. Det här är ju minst lika viktigt för privatpersoner som vill skydda husgrund och tomt, men professionella fördröjningsmagasin ser man förstås i mer allmänna sammanhang som i anslutning till en parkeringsplats.

På parkeringen och längsmed en väg där det finns risk för översvämning så kan man se till att det finns brunnar där vattnet leds ner. När vattnet hamnar under marken så kommer det att samlas upp i kassetter och i magasin som på så vis fördröjer vattnets rörelse. Det här är också bra med tanke på att man på så vis inte får stora ansamlingar som rör sig med stor kraft och som därmed kan få mark att förstöras och flytta på sig.

Man kan också sätta in filter som rengör vattnet så att det inte förgiftar naturen på samma sätt som hade skett om det hade fått flyta på hur som helst. Det här är en stor fördel med dagvattensystemen som man kan lägga ner i marken.

Ett system som fungerar

Det är förstås a och o att man installerar system som verkligen fungerar som de ska. Man kan ju inte förutspå varje oväder som kommer att dra in över landet under de kommande åren, men man kan beräkna vad som kommer att hända då stora mängder vatten faller på ett visst område och då det kanske blir översvämningar från omkringliggande vattendrag. När man planerar på rätt sätt så kan man undvika katastrofer eller åtminstone förmildra de skador som uppstår. Med fungerande system så spar man på pengar och man ser till att världen fortsatt är lite säkrare.

Parkeringar som kan användas i ur och skur

Då man har ett stort behov av en parkering så vill man förstås att den alltid ska gå att använda. Det är verkligen inte bra med parkeringar som man måste stänga för att de svämmar över. Det är ju inte säkert att det finns bra alternativ och det kan leda till att folk inte kan komma till jobbet eller komma till ett köpcentrum för att handla. Med en pool på köpcentrets parkering så är det ju inte bara kunderna som drabbas och det här kan bli mycket kostsamt vilket är god anledning till att investera i väl fungerande fördröjningsmagasin och system som för bort dagvattnet redan då man bygger parkeringen.

Man kan förstås också renovera och göra om en äldre parkering då man inser att den inte längre fungerar som den ska då det regnar. Det här behöver inte bli så dyrt för de moderna dagvattenmagasinen är lätta att hantera och att gräva ner.

Inför nästa storm

Inför nästa storm så kan det vara klokt att se över parkeringar och vägar, privata som allmänna. Om det inte finns dagsvattenkassetter och fördröjningsmagasin på plats så är det hög tid att ta tag i saken. Med god planering och rätt teknik så får man vägar och parkeringar som är säkra och det skapar ett bättre samhälle samt besparingar för alla inblandade.


Etiketter:  säkerhet  Övrigt
Sidor:  Övrigt

 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se