Övrigt

undersökning hos läkare för körkort

Från truck till lastbil – läkarundersökning för körkort

 2020-05-13

Det är inte så ovanligt att den som jobbar som truckförare kommer i kontakt med en annan yrkeskategori, nämligen den som handlar om lastbilskörning. Det som ska flyttas med truck kommer ju inte sällan direkt från en lastbil som någon kör. Om du vill ta lastbilskörkort måste du genomföra en läkarundersökning för körkort.

Det är ett stort ansvar att köra lastbil eller buss, och i Sverige har vi regler som ser till att den som sitter bakom ratten har rätt förutsättningar rent hälsomässigt. En viktig punkt på vägen till ditt lastbilskörkort blir alltså läkarundersökningen som förhoppningsvis kommer att ge dig ett intyg så att du kan få högre behörighet på ditt körkort.

gallerdurk för säker körning

Säker körning på gallerdurk av metall

 2017-05-09

Ska man köra ut på en gångbro av galler eller inte? Det här är en fråga som man bör ställa sig om man av någon anledning måste köra ut på en gallerdurk som normalt sett inte är till för fordon. Metall är ett starkt material, men varje durk är ju inte gjord för bilar och truckar och det måste man inse. Vägen över gångbron kanske är den snabbaste men om gallret inte kommer att hålla så begår man ett stort misstag.

operatören behöver vidareutbildning

Nya vinkelsaxmaskiner kräver utbildning

 2017-04-03

På en verkstad så kan man behöva jobba med många olika typer av maskiner. Operatörer ska klara av kantpressar, lasermaskiner såväl som bockautomater och lasermaskiner. Då man beställer nya vinkelsaxmaskiner så krävs det alltid en period då man utbildar personal och anpassar maskinerna till den produktion som finns på plats. Den här typen av utbildning kan man ordna med internt eller få från det företag som säljer maskinerna.

Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar

Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar och parkeringar

 2017-03-23

Vi är vana vid vägar och parkeringar som är jämna och lätta att använda. Men när ovädret drar förbi med mycket nederbörd i form av vatten eller till och med snö så kan det bli problem för truckförarna. Om man inte har förberett marken med dagvattenmagasin och fördröjningsmagasin som ser till att vatten inte samlas i stora pölar så kan det bli riktigt obehagligt. En sak är ju om man till följd av översvämningar får dra på sig gummistövlar för att komma till trucken och en annan om man måste ta fram snorkeln…

rengöring av däck

Rengöring av däck som ska förvaras

 2017-02-24

När man ska förvara sommardäck eller vinterdäck så är det inte bara att kasta dem i förrådet. Det här är det förstås många som gör men det är ett misstag. Särskilt vinterdäcken behöver ordentlig rengöring innan man lägger dem på hyllan i garaget. Om man inte har tid med detta så kan man beakta de fördelar som kommer med att förvara däck hos en däckservice som kommer att ta hand om bildäcken på bästa möjliga vis.

Övrigt

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se