säkerhet

undersökning hos läkare för körkort

Från truck till lastbil – läkarundersökning för körkort

 2020-05-13

Det är inte så ovanligt att den som jobbar som truckförare kommer i kontakt med en annan yrkeskategori, nämligen den som handlar om lastbilskörning. Det som ska flyttas med truck kommer ju inte sällan direkt från en lastbil som någon kör. Om du vill ta lastbilskörkort måste du genomföra en läkarundersökning för körkort.

Det är ett stort ansvar att köra lastbil eller buss, och i Sverige har vi regler som ser till att den som sitter bakom ratten har rätt förutsättningar rent hälsomässigt. En viktig punkt på vägen till ditt lastbilskörkort blir alltså läkarundersökningen som förhoppningsvis kommer att ge dig ett intyg så att du kan få högre behörighet på ditt körkort.

gallerdurk för säker körning

Säker körning på gallerdurk av metall

 2017-05-09

Ska man köra ut på en gångbro av galler eller inte? Det här är en fråga som man bör ställa sig om man av någon anledning måste köra ut på en gallerdurk som normalt sett inte är till för fordon. Metall är ett starkt material, men varje durk är ju inte gjord för bilar och truckar och det måste man inse. Vägen över gångbron kanske är den snabbaste men om gallret inte kommer att hålla så begår man ett stort misstag.

Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar

Fördröjningsmagasin ger säkrare vägar och parkeringar

 2017-03-23

Vi är vana vid vägar och parkeringar som är jämna och lätta att använda. Men när ovädret drar förbi med mycket nederbörd i form av vatten eller till och med snö så kan det bli problem för truckförarna. Om man inte har förberett marken med dagvattenmagasin och fördröjningsmagasin som ser till att vatten inte samlas i stora pölar så kan det bli riktigt obehagligt. En sak är ju om man till följd av översvämningar får dra på sig gummistövlar för att komma till trucken och en annan om man måste ta fram snorkeln…

utbildning behövs för yrkesförare

Vidareutvecklande utbildning för yrkesförare

 2016-08-28

Det är verkligen viktigt med bra utbildning för yrkesförare eftersom det här är personer som kan påverka trafiken på ett positivt sätt, eller tvärtom bli till en trafikfara. Oavsett om man kör gods, buss eller taxi, så är det viktigt med utbildning som gör att man kan vara en tillgång i trafiken. Som förare så kan det ju också vara av intresse att vidareutbilda sig för att kunna ge sig på ett nytt område i trafiken.

pall med plast

Med bra förpackningsmaskiner blir det enklare att jobba med truck

 2016-07-01

På ett lager så kan man ha många olika pallar med olika typer av produkter som ska förvaras på ett bra och säkert sätt. Den som kör truck vet hur viktigt det är att man har använt sig av bra förpackningsmaskiner då man slår in en pall med plast. Dåligt inslagna pallar kan nämligen leda till stora bekymmer på lagret som kan leda till en ökad kostnad, både för lagret och för den som äger produkterna på pallen.

Laglig användning av truckar

 2015-06-05

I Sverige finns det ett stort behov av personer som kan manövrera olika typer av truckar på ett säkert sätt. När man ser närmre på ett lager och den verksamhet som pågår där så inser man snabbt att det gäller att den som kör omkring varor och pallar kan sitt jobb. Det är ju inte bara det som man lagrar som måste hanteras varsamt, och för att en truckförare ska klara sitt jobb så krävs det en truckutbildning där teori varvas med praktik. På så vis så kan truckföraren följa de anvisningar som finns i Arbetsmiljöverkets förskrifter för användning av truckar.

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se