truckförare

Hur är jobbet som truckförare?

2015-05-09

Det kan verka enformigt att sitta bakom ratten på en gaffeltruck och köra runt med pallar och varor. För den som funderar på att ta en truckutbildning så är det viktigt att se lite närmre på vad jobbet går ut på. Det här är inte ett jobb som passar alla men väldigt många som gett sig in på truckförarjobbet är nöjda med sitt arbete. Truckförare gör nämligen så mycket mer än att lyfta och lasta. Jobbet kräver både planering och utvärdering och arbetstiderna kan vara mycket smidiga. En del arbetsplatser ger utrymme för extraarbete vilket kan vara bra då man kanske vill tjäna lite mer än vanligt.

Jobba dag eller natt som truckförare

Det är viktigt att du tänker på att företag med lagerverksamhet jobbar på olika sätt. Om du bara vill jobba dagtid så måste du se till att det finns den här typen av jobb där du bor. Annars så får du kanske fundera på att flytta för att få ett truckförarjobb med arbetstider som passar dig. Ibland så är det så att arbetet pågår nattetid för att man får in leveranser sent om kvällen och sedan måste ta hand om dessa på en gång. Om man jobbar med matvaror och frysutrymmen så kan det också kännas påfrestande att befinna sig i extrem kyla under långa tidsperioder. Truckar för oväsen och det är också något att betänka innan man anmäler sig till en kurs för att få truckkort behörighet.

En omväxlande arbetsmiljö

De som jobbar som truckförare är för det mesta mycket nöjda med sina jobb. Det här är tvärtemot vad man skulle kunna tro ett mycket omväxlande jobb. Som truckförare så får man styra och planera sitt jobb på ett självständigt sätt. Det ingår viktiga bitar som säkerhetstänk och så är man ju en del av ett team där alla fyller en viktig funktion. Även om man sitter själv på trucken så har man hela tiden kontakt med sina arbetskamrater vilket är bra för den som tycker om att jobba tillsammans med andra. Därmed kan man inte säga att det handlar om ett jobb för en ensamvarg.

Ett stort behov av truckförare

Det finns ett ganska stort behov av truckförare i Sverige. Många företag behöver en eller flera personer som kan manövrera de fordon som används för att lasta, lyfta och flytta. På lagret så måste man ju ha truckar men även vanliga varuhus och andra arbetsplatser drar nytta av folk som har truckkort och som kan göra arbetet smidigt och effektivt. Hur jobbet som truckförare kommer att bli beror alltså en hel del på var man hamnar. I och med att det finns gott om jobb inom denna kategori så har man goda utsikter att finna en arbetsplats där man kommer att trivas och ingå i ett lag som jobbar på ett harmoniskt och trevligt vis.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se