arbetsmiljö

pall med plast

Med bra förpackningsmaskiner blir det enklare att jobba med truck

 2016-07-01

På ett lager så kan man ha många olika pallar med olika typer av produkter som ska förvaras på ett bra och säkert sätt. Den som kör truck vet hur viktigt det är att man har använt sig av bra förpackningsmaskiner då man slår in en pall med plast. Dåligt inslagna pallar kan nämligen leda till stora bekymmer på lagret som kan leda till en ökad kostnad, både för lagret och för den som äger produkterna på pallen.

Laglig användning av truckar

 2015-06-05

I Sverige finns det ett stort behov av personer som kan manövrera olika typer av truckar på ett säkert sätt. När man ser närmre på ett lager och den verksamhet som pågår där så inser man snabbt att det gäller att den som kör omkring varor och pallar kan sitt jobb. Det är ju inte bara det som man lagrar som måste hanteras varsamt, och för att en truckförare ska klara sitt jobb så krävs det en truckutbildning där teori varvas med praktik. På så vis så kan truckföraren följa de anvisningar som finns i Arbetsmiljöverkets förskrifter för användning av truckar.

truckförare

Hur är jobbet som truckförare?

 2015-05-09

Det kan verka enformigt att sitta bakom ratten på en gaffeltruck och köra runt med pallar och varor. För den som funderar på att ta en truckutbildning så är det viktigt att se lite närmre på vad jobbet går ut på. Det här är inte ett jobb som passar alla men väldigt många som gett sig in på truckförarjobbet är nöjda med sitt arbete. Truckförare gör nämligen så mycket mer än att lyfta och lasta. Jobbet kräver både planering och utvärdering och arbetstiderna kan vara mycket smidiga. En del arbetsplatser ger utrymme för extraarbete vilket kan vara bra då man kanske vill tjäna lite mer än vanligt.

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 116 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se