pall med plast

Med bra förpackningsmaskiner blir det enklare att jobba med truck

2016-07-01

På ett lager så kan man ha många olika pallar med olika typer av produkter som ska förvaras på ett bra och säkert sätt. Den som kör truck vet hur viktigt det är att man har använt sig av bra förpackningsmaskiner då man slår in en pall med plast. Dåligt inslagna pallar kan nämligen leda till stora bekymmer på lagret som kan leda till en ökad kostnad, både för lagret och för den som äger produkterna på pallen.

Förpackningsmaskiner är också viktiga för lagerarbetare

Även om den som jobbar på ett lager inte behöver jobba med en bandningsmaskin eller sträckfilmsmaskin så kommer den här personen påverkas av hur ett emballage har förpackats. Det är nämligen inte helt enkelt att flytta omkring på en pall som har produkter som ramlar av för att man inte har slagit in den på rätt sätt. De maskiner som man ser på sajter som ITO.no är till för att undvika den här typen av problem med bra packningsteknik.

Det kan ju vara så att man har slagit in med plast men att man inte har använt sig av bra förpackningsmaskiner och rätt teknik varpå slitage under transport får det hela att falla sönder. Man kan ju fråga sig om det är rättvist att gnälla på truckförare då en pall inte är lastad på rätt sätt och saker och ting rullar omkring på lagergolvet.

Om den som normalt sett ska köra truck får fixa med emballage med manuell förpackning så tar det här värdefull tid från det vanliga arbetet och det ska man tänka på då man planerar arbetsprocessen för packning av pallar.

Mer plats och bättre översikt

Något som gör det lättare att jobba på ett lager är om det är ordning och reda i lokalerna. Först och främst så måste man förstås ha ett system som man håller sig till. Sedan så är det också viktigt att de pallar som man kör in i lokalen håller rätt dimensioner och är packade på ett sätt som inte stör ordningen. Det här är något som man får med förpackningsmaskinerna som ger en tät packning och en pall med rätt format.

Minskad risk för skador vid transport

En truckförare ska givetvis köra trucken på ett normalt sätt och inte utsätta lasten för onödigt slitage. Men om man har en pall som inte har packats korrekt så kan även försiktiga manöver bli till problem. Vem har egentligen ansvaret då en last faller i golvet för att den inte satt som den skulle på pallen?

Den här typen av frågor slipper man då man använder sig av bra förpackningsmaskiner som ser till att plasten som viras runt produkterna på pallen smiter åt ordentligt så att det blir lätt för den som kör trucken på lagret att flytta på pallar.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Truckutbildning.se
Happy Småland AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 127 andra.

Truckutbildning.se Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.truckutbildning.se